Hvad er SEO?

Søgemaskineoptimering (SEO) er en metode til at forbedre en hjemmesides synlighed i søgemaskiner. Søgemaskinerne der typisk optimeres til er Google, der står for størstedelen af alle søgninger på nettet. Derudover er der en række sekundære søgemaskiner, der kan være værd at være synlig på afhængig af hvilket marked man arbejder på. Fx Bing, Yahoo, Yandex (Rusland) og Beidu (Kina).

SEO deles typisk op i off page optimering og on page optimering. Dertil kan man tilføje teknisk SEO, som det tredje ben. SEO er efterhåndet et meget bredt felt, da Google har udviklet sig så meget, at man nu bør råde over kompetencer indenfor copywriting, grafisk design, social media og PR, for at kunne konkurrere i brancher med høj konkurrence. Tidligere var det nok at kunne det SEO-tekniske, og skrive nogle middelmådige tekster.

Hvordan opnår man bedre placeringer i søgemaskinerne?

Kort sagt handler SEO om at have godt, og brugervenligt indhold, der omhandler de søgeord man vil være synlig på. Dertil skal ens hjemmeside have så mange, gode anbefalinger fra andre hjemmesider, som muligt. Disse anbefalinger består hovedsageligt af (dofollow) links, men efterhånden også af sociale signaler og nofollow links.

SEO

WP Glossary Term Usage

Rul til toppen