Random Macating 21. juni: Folketingsvalg på Google

Secure search

I en uge med folketingsvalg har Wikipedia lavet rystelser i ranks, og Bing følger Google og implementerer sikre søgninger. Få alle ugens vigtigste Inbound Marketing nyheder i Random Macating.

Secure search

The Colossus Update: Waking The Giant | MOZ

Midt på ugen kom der nyheder fra bl.a. MOZ’ Dr. Pete og Search Engine Roundtables Barry Schwartz, om at Google skulle have lavet en opdatering af deres søgealgoritme. Dr. Pete spekulerede i at HTTPS (sikre URLer) skulle have fået mere vægt i algoritmen, men dette blev skudt ned af Gary Illyes fra Google. I stedet fik Dr. Pete rettet fokus mod Wikipedia, som lige havde lavet transitionen fra HTTP til HTTPS. Og, med over 5 procent af alle side 1 resultater i Google, ville dette alene kunne have resulteret i større forskydninger i ranks. Konklusionen fra Dr. Pete er at forskydningerne skyldes Wikipedias ændringer samt en generel ændring i Googles algoritme.

 

Hvad google fortæller om valget | Macating

I lille Danmark har medierne været på den anden side de sidste uger. Dette skyldes naturligvis torsdagens folketingsvalg, som resulterede i en smal sejr til blå blok. På selve valgdagen foretog jeg en mindre analyse af de foregående dages udvikling i søgninger efter de danske politiske partier. Den simple analyse insinuerede et muligt comeback til Enhedslisten, som havde fået særlig mange søgninger op til valget, over en periode, hvor andre partier ikke fik flere søgninger. På trods af et fornuftigt valg til Enhedslisten, kunne man nok alligevel ikke kalde det for et decideret comeback.

 

Bing To Encrypt Search This Summer & Screws SEOs/Marketers | Search Engine Roundtable

Barry Schwarts rapporterede I denne uge om Bings nyhed, om at sikre alle Bing-søgninger over HTTPS, og dermed skjule al keyword referer data til din hjemmeside. Ændringen kommer til at ske denne sommer. Dette er præcist det, som Google gjorde for nogle år siden, som resulterede i stor frustration blandt webmasters. Bing har ellers lovet at holde SEO folket ’top of mind’ i deres migrering til HTTPS. Desværre får du i stedet endnu sværere ved at få keyword data om din trafik fra søgemaskiner.

 

How Do People Use Twitter? [Infographic] | HubSpot

HubSpot har, som du ser nedenfor, lavet en infograf om det sociale medie Twitter. Selvom Twitter ikke har fået den samme succes i Danmark, som i for eksempel USA, kan du her få et godt overblik over brugen af Twitter, og ikke mindst, hvornår det er bedst at tweete.

how the world uses twitter

Tak fordi du læste med. Og husk at dele med dine venner og kolleger.

Random Macating 21. juni: Folketingsvalg på Google

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rul til toppen