Random Macating 8. maj: Status på Mobilegeddon

Random Macating

Det er efterhånden længe siden jeg har været aktiv på bloggen. Der har nemlig været travlhed på Cosina-projektet. Og, selvom det nok ikke ændrer sig lige med det samme, har jeg besluttet, at jeg nu skal lave ugentlige sammendrag af nyheder og andre spændende artikler inden for Inbound Marketing. På den måde kan du hurtigt få et overblik over ugen der er gået, uden at skulle bruge en halv dag på at komme igennem de vigtigste nyhedssites inden for bl.a. SEO, Content Marketing og Social Media Marketing. Jeg satser på at udgive artiklen hver fredagen, men ellers lørdag eller søndag.

Med ‘inspiration’ fra mit favorit St. Louis Rams fansite, Turfshowtimes.com, har jeg valgt at døbe denne ugentlige artikelserie “Random Macating”.

Random Macating

Advarsel: Denne uge er meget SEO tung!

 

Mobilegeddon Is Beginning, Not Ending | Search Engine Land

Mobilegeddon er ikke slut! Bryson Meunier skrev i går på Search Engine Land, at den famøse ’Mobilegeddon’ ikke er slut, som Google selv har meldt ud, men i stedet kun lige er begyndt. Og derudover udfordrer han alle dem, der mener, at Mobilegeddon ikke har resulteret i nogen betydelige ændringer i søgeresultaterne. Han henviser til Glenn Gabes lange liste med eksempler på søgninger, hvor der er en stor forskel på et sites performance på desktop-søgninger og mobile søgninger.

Ved hjælp af SEMrush.com viser Meunier, at den organiske trafik på atu2.com er stabil på desktop-søgninger, men tydeligt er faldet på mobile søgninger (fra 3.500 til 2.900 besøg siden 22. april).

SEMrush

Da Meuniers graf kun går til den 6. maj, har han desværre ikke fået de sidste par dage med, som viser at det igen er stabiliseret. Dette kan du se i den opdaterede graf ovenfor. Dette går naturligvis imod hans påstand om at Mobilegeddon ikke er færdig. Udviklingen passer faktisk meget godt med at Google selv har sagt, at der nok vil gå nogle dage fra at den er færdigudrullet, til at webmasters vil se de endelige resultater.

Jeg er dog ret overbevist om at Meunier har ret i at Google, generelt, ikke er færdig med at justere på mobile rankings. Det er nemlig ikke kun under Mobilegeddon, at der er sket ændringer i mobile søgninger. Over de sidste par år, er forskellen mellem mobile søgninger og desktop-søgninger nemlig kun blevet større.

 

Building for the next moment | Google

I samme boldgade sagde Google i denne uge, at de fleste Google-søgninger nu sker på smartphones, ikke desktop. Dette skulle gælde i 10 lande, inklusiv USA og Japan.

 

Google: We Will Improve Our Mobile Friendly Algorithm & Add Mobile Page Speed | Search Engine Roundtable

Barry Schwartz var i denne uge en af dem, der bed mærke i en samtale på Twitter mellem en webmaster og Googles Gary Illyes. I Garys svar til webmasteren sagde han at “we have nothing to announce, but if you think about it, there’s no reason for us to stop improving our MF algos.”. Dette er naturligvis vand på Bryson Meuniers mølle, med hensyn til tanken om at ændringerne i mobile ranks kun lige er begyndt.

 

Google Says No Update Over The Weekend | Search Engine Roundtable

Ingen Google-opdatering i weekenden? På trods af høj på webmasterforums, har Google ifølge Search Engine Roundtable’s Barry Schwartz, sagt, at der ikke var nogen opdatering i weekenden. Selv, har jeg også oplevet større udsving på Cosina.dk end normalt i weekenden.

 

Should I Rebrand and Redirect My Site? Should I Consolidate Multiple Sites/Brands? – Whiteboard Friday | MOZ

Det er fredag! Hvorfor ikke slutte af med ugens Whiteboard Friday fra Moz’ helt egen Rand Fishkin? Hvis du har overvejet at rebrande din hjemmeside, forslår jeg virkelig at du ser denne video. Hvis du ikke har overvejet det, så se lige videoen og overvej det i en kort stund. Det kunne jo være du kunne skabe noget værdi på lang sigt. Som du sikkert har hørt, er der ikke længere meget værdi i exact match eller partial match domains.

 

Tak fordi du læste med. Skriv gerne en kommentar nedenfor hvis der er en nyhed du synes jeg har glemt.

Og husk at del med dine venner og kolleger.

Random Macating 8. maj: Status på Mobilegeddon

En tanke om “Random Macating 8. maj: Status på Mobilegeddon

  1. Oh Tanya, I’m too old to swoon and I’m still swg!inno!o;) Were never too old Tanya, lol. I swoon over my male and YA male characters lol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rul til toppen