Sæt priserne ned og kom på side 1 i Google

Tilbud - Hjælper på SEO

Har du svært ved at få din webshop op på side 1 i Google? Hvis ja, så læs med her.

Tilbud - Hjælper på SEO

Inden for mange brancher er konkurrencen på Googles søgeresultatsider blevet øget markant som nye virksomheder er kommet til over de seneste år. Derudover har Google ændret sin søgemaskines algoritme betragteligt over de seneste 5 års tid, så man i dag ikke kan garantere en topplacering alene med en optimeret webside og en håndful indgående links.

I dag bliver hjemmesider bl.a. bedømt på hvor populære de er blandt brugerne. Det vil sige at hjemmesider med en høj klikrate i søgeresultaterne, en lav bounce rate og en høj grad af engagement på sitet, bliver rangeret højere end hjemmeside hvor det modsatte er tilfældet. Og hvad kan man gøre for at påvirke disse tre faktorere?

 

Sænk priserne på dine produkter!

Hvis du allerede har sat dine priser så skarpe, at der ikke er mere fortjeneste at arbejde med, ja så kan du selvfølgelig ikke bruge dette tip. Men, hvis du derimod har sat nogle høje priser, hvor der er plads til at give noget rabat, foreslår jeg at du prøver det af.

Jeg har nemlig oplevet, at en nedjustering af prisen på et produkt, med det samme resulterede i en højere rangering i Google.

Helt specifikt bankede jeg prisen i bund på en Fimar lavastensgrill fra 6.495 kr. til 3.995, svarende til en besparelse på knap 40 procent. Tilbuddet giver den fordel at flere kunder kan være med, og ikke mindst at ændringen resulterer i yderligere synlighed på Google.

Google Rank - Lavastensgrill

Søgeordet “lavastensgrill”, der har 50 månedlige søgninger og en middel konkurrence, blev forbedret fra placering 24 til placering 8 på én dag. Kurven har efterfølgende rettet sig, så den nu er placeret lige uden for side 1.

 

Hvad er grunden så til stigningen?

Min tese er, at den store ændring i prisen, har trigget Google’s algoritme på den måde, at websiden i første omgang er blevet opdateret (freshness), og i anden omgang er produktet, grundet besparelsen, blevet betydeligt mere interessant for brugere der søger en lavastensgrill.

Det er vigtigt at sige, at produktsiden indeholder struktureret data i kildekoden. Her er prisen markeret med betegnelsen “current_price” og førprisen med “was_price”. Dermed ved søgemaskinen at der er tale om en betydelig besparelse, hvilket formentlig har fået Google til at teste søgeresultatet på side 1, med henblik på at måle om bl.a. klikraten forbedres ved ændringen.

Struktureret data - Fimar Lavastensgrill

Hvis du ikke kender til struktureret data kan du læse mere om det her, og hvis du vil teste om din webshop er sat op med struktureret data, kan du teste det her. Min webshop, Cosina.dk, er lavet på platformen der hedder Shopify, og den er per automatik sat op med struktureret data, uden at man selv skal tænke på noget.

 

Har du erfaringer med rank-boost efter en prisændring? Del dem her.

Sæt priserne ned og kom på side 1 i Google

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rul til toppen