Smartphone-ikon på mobile Google-søgninger

Google på smartphone

Opdateret den 14. december, 2014.

Til mit gamle indlæg om Googles test med at vise smartphone-ikoner på mobile Google-søgninger, kan det nu tilføjes at Google faktisk har implementeret denne funktion permanemt. Der er dog den lille ændring at det ikke er et ikon der vises, men i stedet står der på skrift “Mobilvenlig”. Se eksemplet her:

Mobilvenlig i Google søgeresultaterne

Oprindeligt indlæg

For knap et par uger siden opdagede jeg en ny feature på Googles mobile SERPs (search engine results pages). Nemlig et lille grønt ikon med en smartphone ud foran de URLer der er fra en mobiloptimeret hjemmeside. Searchengineland.com rapporterer at det kun er en test, men jeg har ikke siden opdagelsen, formået at genskabe en SERP uden dette smartphone-ikon.

Efter kort tids research til dette indlæg, blev det klart at det faktisk ikke er første gang at dette sker. Google har også testet ikonet tilbage i august 2012, som Search Engine Land også rapporterede. Hvis du ikke selv har set dette ikon ved en Google-søgning, har jeg indsat et billede herunder. Billedet er taget af en søgning i Safari-browseren.

Nyt ikon i Googles SERPs

 

Hvorfor viser Google dette ikon?

Det har længe været kendt at Google foretrækker mobilvenlige hjemmesider, da de giver mobile bruger en bedre oplevelse på den pågældende hjemmeside. Dette er et stigende fokus grundet den stigende brug af mobiltelefoner/smartphones ved søgningere på nettet. Mange hjemmesider opnår trafikandele på over 50 % fra smartphones, mens desktop-trafik ofte kun står for en tredjedel.

Hjemmesider med et responsivt design har måske endda en særlig fordel over andre hjemmesider, da Google direkte anbefaler dette. Jeg ser derfor også i stigende grad flere hjemmesider der bliver lavet på ny eller justeret til at blive responsiv.

Grunden til at Google viser det lille grønne ikon, kan såvel være for at vise de mobile brugere hvilke søgeresultater, der vil give dem den bedste oplevelse. Når brugerne bliver vant til denne feature, vil de i højere grad vælge de resultater der har ikonet, og dette vil naturligvis forbedre hjemmesidernes klikrate, og i sidste ende opnå bedre resultater på Google.

Search Engine Land har den 13. oktober rapporteret om en lignende test, hvor ikke-mobilvenlige hjemmesider bliver  fremhævet med et ikon af en grå mobiltelefol med en skrå streg igennem. Læs om denne nyhed på www.searchenineland.com.

Har du allerede sadlet om til at modtage dine brugere på en mobilvenlig hjemmeside? Hvis ikke, kom i gang!

Smartphone-ikon på mobile Google-søgninger

2 tanker om “Smartphone-ikon på mobile Google-søgninger

  1. Har selv netop bemærket denne da jeg søgte på google.com, dog kan jeg se at det indtil videre ikke vises på samme måde på google.dk, men mon ikke bare det er et spørgsmål om tid.. 🙂
    Rigtig smart detalje som gør det meget nemmere for smartphone brugere at vælge hvilke sider de finder interessante, og en feature jeg tænker også vil få endnu mere gang i de responsive designs.. 🙂

    1. Hej Anders. Tak for din kommentar. Ja, det burde netop kunne få de sidste til at acceptere, at responsive design og andre mobilvenlige løsninger er den eneste vej frem. Der er efterhånden mange hjemmesider, der har ca. 50 % af sin trafik fra mobile enheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rul til toppen